Japonská kuchyně, balíčky nebo noční večeře? Aramark otevírá restaurace na míru klientovi

Praha, 23. dubna 2012 – Poskytovatel stravovacích služeb, společnost Aramark, s.r.o., otevřela počátkem tohoto roku pro své klienty tři nové restaurace. Každá z nich nabízí stravovací program připravený na základě individuálních, specifických požadavků zákazníka. Hosté tak mohou ochutnat například původní japonskou kuchyni, zdravá jídla z konceptu Vitalfood nebo si mohou sestavit vlastní svačinové balíčky. Společnost Aramark zúročila v těchto provozovnách své dlouholeté zkušenosti a mezinárodní know-how v oblasti firemního stravování.


V nově otevřených restauracích společnosti Aramark mohou hosté vybírat z široké nabídky jídel a doprovodných služeb. Tak například v  restauraci, otevřené v lednu letošního pro firmu Siemens v Mohelnici, uplatnil Aramark vlastní koncept zdravého stravování, který nabízí pod značkou Vitalfood. V něm jsou jídla připravována šetrným způsobem z čerstvých, vysoce jakostních surovin, které podléhají přísné vstupní kontrole hlavního nutričního terapeuta.

 „Poptávka po zdravém stravování ze strany firem stoupá, i když je tento trend zatím silnější spíše u nadnárodních společností. Podle našich zjištění ale všude tam, kde jsme zdravá jídla Vitalfood začali nabízet, patří mezi hosty k nejvyhledávanějším,“ shrnuje zkušenosti s tímto konceptem generální ředitel Aramarku Josef Svoboda.

Zdravá jídla z programu Vitalfood mohou ochutnat také například zaměstnanci společnosti Kompan. Specialitou této nově otevřené provozovny jsou mimo jiné také studené balíčky, které jsou nabízené jako alternativa k hlavnímu jídlu a jejichž složení si každý zákazník určí sám.

Největším lákadlem v rámci služeb na míru je koncept původní japonské kuchyně, který byl u nás poprvé představen v roce 2006. V současnosti je v České republice pod dohledem experta Aramarku Milana Kantůrka každý měsíc expedováno přes 7 000 japonských specialit a toto číslo neustále roste.

Kromě japonské kuchyně nabízí společnost Aramark ve vybraných restauracích také noční večeře pro zaměstnance, které jsou v podobě hotových jídel podávány mezi druhou a třetí hodinou ranní. „Tato služba je často využívána klienty, jejichž výrobní procesy vyžadují nepřetržitý provoz. Vzhledem k poněkud netradiční hodině se snažíme noční menu upravit tak, aby poskytlo hostům dostatek energie, a přitom nezpůsobovalo únavu,“ prozrazuje hlavní nutriční terapeutka Aramarku, Ivana Rytinová.

 

 

Informace pro média:

O společnosti
Společnost Aramark, s.r.o., byla založena v roce 1992 a v současnosti je druhým největším poskytovatelem stravovacích služeb v České republice. Zaměřuje se především na závodní a podnikové stravování, stravovací služby zajišťuje i pro nemocnice a armádu ČR. Poskytuje také komplexní cateringové služby a provozuje síť potravinových automatů. Ve stravovacích službách zaměstnává více než 1100 zaměstnanců.

Společnost Aramark, s.r.o., je dceřinou pobočkou amerického holdingu Aramark Co. Provozovny má kromě České republiky ve dvaceti dalších zemích světa na čtyřech kontinentech. Aramark Co. zaměstnává 260 tisíc zaměstnanců a dosahuje ročního obratu 12 miliard USD.  

Pro více informací kontaktujte:
Stance Communications, s.r.o.
Jan Rybář
Account Executive
Salvátorská 931/8, Praha 1
Tel.: + 420 224 810 809, + 420 602 141 313
E-mail: jan.rybar@stance.cz
ARAMARK, s. r. o. Tiskové středisko:
Současní klienti Bývalí klienti
Zobrazit další