Letošní Země živitelka bude patřit i Regionální potravině

Na letošním již 38. ročníku mezinárodního veletrhu Země živitelka bude speciální expozice věnována projektu Ministerstva zemědělství Regionální potravina. V nově otevřeném pavilonu T1 budou návštěvníci moci navštívit 13 stánků jednotlivých krajů, ve kterých budou lokální výrobci prezentovat a prodávat své oceněné produkty. Každý den bude připraven bohatý program, ve kterém se představí jednotlivé regiony. Chybět nebudou rozhovory se zástupci krajů a ukázky výroby regionálních specialit, jako například sýrů, tvarůžkových či povidlových specialit nebo pečení Štramberských uší.

Návštěvníci se mohou těšit také na kuchařskou show kuchaře Karla Drápala s ukázkami přípravy pokrmů z regionálních potravin, která bude probíhat minimálně dvakrát denně. Uskuteční se také zábavný a kulturní program - vše se zaměřením na regionální specifika a lokální potravinářství. Připraveny jsou i vědomostní kvízy a soutěže o ceny – například soutěž ve výrobě bramborového salátu, česání chmele, dojení mléka či pojídání párků. Lidé budou moci zhlédnout i ukázku tradičního stloukání másla.

Expozice vítězných regionálních potravin se bude rozkládat na celkové ploše 436 m2 s centrálním pódiem, na kterém bude probíhat bohatý doprovodný program k tématu Regionální potravina. Třináct stánků jednotlivých regionů bude rozmístěno kolem pódia.

O letošním ročníku soutěže
V soutěži Ministerstva zemědělství Regionální potravina letos uspělo 99 regionálních výrobků, které tak získaly právo užívat po čtyři roky logo Regionální potravina. Letošní ročník byl druhý a oproti loňskému vzrostl počet oceněných výrobků. Oceněny byly dvě kategorie masných výrobků, dvě kategorie mléčných výrobků, pekařské výrobky, cukrářské výrobky, alkoholické a nealkoholické nápoje, ovoce a zelenina a další výrobky v kategorii ostatní. Největší zájem o účast v soutěži projevili producenti ze Zlína a Jihomoravského kraje, podle odvětví pak kategorie masných výrobků a mléčných výrobků. Na internetu naleznete přehled všech oceněných výrobků zde. Více informací o projektu je k dispozici na stránkách www.regionalnipotravina.cz.

Pro více informací kontaktujte:
Stance Communications, s.r.o.
Hana Houšková
Account Executive
Salvátorská 931/8, Praha 1
Tel.: + 420 224 810 809, + 420 724 527 667
E-mail: hana.houskova@stance.cz
Prezident Václav Klaus na expozici projektu Regionální potravinaPrezident Václav Klaus na expozici projektu Regionální potravina 2Prezident Václav Klaus na expozici projektu Regionální potravina 3
Ministerství zemědělství ČR - Regionální potravina Tiskové středisko:
Současní klienti Bývalí klienti
Zobrazit další