Tisková zpráva k aktuálnímu zdravotnímu stavu paterčat den po porodu

Všechny děti jsou i nadále v inkubátorech ve stabilizovaném stavu s mírnou podporou dýchání na novorozenecké jednotce intenzivní péče. Novorozenci už jsou vyživováni mateřským mlékem. Maminka již všechny děti navštívila.

„Dále plánujeme odpojení od dýchacího přístroje, zvyšování dávek mateřského mléka a nastartování celkového tělesného růstu. Matka dětí je ve výborné kondici, bez komplikací po císařském řezu,“ říká doc. MUDr. Zbyněk Straňák, CSc., MBA, primář neonatologického oddělení.

Informace pro média:

Ústav pro péči o matku a dítě v Praze 4 – Podolí nabízí v rámci České republiky komplexní péči o zdraví žen a novorozenců. V roce 2012 proběhlo na tomto pracovišti 5188 porodů a narodilo se 5358 dětí. Tým špičkových porodníků, gynekologů a neonatologů zajišťuje prostřednictvím nejmodernějších technologií služby nejen pro ženy během těhotenství a porodu v rámci perinatologického centra, ale poskytuje i komplexní a vysoce specializovanou gynekologickou péči. Od roku 2012 zde funguje první vysoce specializované Centrum fetální medicíny v Česku i ve střední Evropě, které umožňuje léčbu plodů s poruchami vývoje a vrozenými vývojovými vadami pomocí operací přímo v těle matky. Více na www.upmd.cz.

Stance Communications, s.r.o.
Jiří Kaňa
Salvátorská 931/8, Praha 1
Tel.: + 420 224 810 809, + 420 721 331 593