Tým kuchařů Aramark bodoval na soutěži Gourmet Team Challenge 2013, sázka na českou kuchyni se jim vyplatila

Praha – 20. února 2013 – Během druhého únorového víkendu vyvrcholila prestižní soutěž Gourmet Team Challenge 2013 o pohár prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR, která proběhla v rámci festivalu profesionální gastronomie Gastro Tour na Výstavišti v Praze-Holešovicích. Tým kuchařů společnosti Aramark, která patří mezi největší poskytovatele veřejného stravování v České republice, změřil své síly s nejlepšími profesionály v oboru a za svůj soutěžní labužnický bufet na téma „Hezky česky“ získal druhé místo.

Výsledek hodnotila odborná porota složená z nejvýznamnějších kuchařských osobností, členů Asociace kuchařů a cukrářů ČR, mezi kterými nechyběli například známí šéfkuchaři Jiří Král, František Buchal, Martin Havel nebo Jiří Eichner. Týmu Aramarku se podařilo porazit i takové kuchařské mistry, jako je Ondřej Slanina, známý z televizního pořadu Kluci v akci, a jeho Fresh Food Catering. První místo v soutěži obhájil loňský vítěz InterContinental Praha.

„Druhé místo v soutěži Gourmet Team Challenge je pro nás obrovským úspěchem, protože studená kuchyně není naším hlavním oborem. Přesto jsme dokázali porazit profesionály, kteří se této činnosti denně věnují. Odborná porota u týmu Aramarku velmi ocenila, že jsme soutěžní menu koncipovali jako propagaci tradiční české kuchyně a také jsme v něm použili originální české suroviny,“ vysvětluje Jiří Faltys, šéfkuchař týmu Aramark.

Mezi pokrmy, které odbornou porotu nejvíce zaujaly, patřil triangl z jihočeské štiky, roláda z křepelky, paštika z husích jatýrek s želé z moravského slámového vína nebo pomalu uzená vepřová panenka s jablkovým konfitem. Tradiční staročeskou kulajdu s čerstvými hříbky a ztraceným vejcem ocenil i prezident české a evropské asociace kuchařů a cukrářů pan Miroslav Kubec.

Na výstavní tabuli ale nechyběl ani pomalu pečený bůček z českých selátek, mousse z českého kozího bio sýru a uzená kachní prsíčka se šouletem, mezi dezerty pak staročeský jahelník v závinu z lístkového těsta. Z teplé kuchyně Aramark návštěvníkům nabídl k degustaci pečený jelení hřbet, který se peče 18 hodin při velmi nízké teplotě, servírovaný s tradičním domácím špekovým knedlíkem a bramborovou placičkou. Hosté také mohli ochutnat vyhlášenou svíčkovou omáčku dle rodinného receptu šéfkuchaře Faltyse, kterou Aramark vařil i návštěvníkům Českého domu v Londýně, kde si ji chválili nejen sportovci, ale také reportéři světových médií.

„Výsledné ocenění nás nesmírně potěšilo a je pro nás důkazem, že propagace tradiční české kuchyně a poctivá příprava 65 000 jídel denně ve více než 100 našich restaurací, využívání kvalitních surovin a upřednostňování lokálních dodavatelů, představují cestu správným směrem,“ říká Josef Svoboda, generální ředitel společnosti Aramark.

Informace pro média:

O společnosti
Společnost Aramark, s.r.o., byla založena v roce 1992 a v současnosti patří mezi největší poskytovatele stravovacích služeb v České republice. Zaměřuje se především na závodní a podnikové stravování, stravovací služby zajišťuje i pro nemocnice a armádu ČR. Poskytuje také komplexní cateringové služby a provozuje síť potravinových automatů. Ve stravovacích službách zaměstnává více než 1100 zaměstnanců.

Aramark, s.r.o., je dceřinou společností amerického holdingu Aramark Co. Provozovny má kromě České republiky ve dvaceti dalších zemích světa na čtyřech kontinentech. Aramark Co. zaměstnává 260 tisíc zaměstnanců a dosahuje ročního obratu 12 miliard USD.  

Stance Communications, s.r.o.
Iveta Černá
Account Executive
Salvátorská 931/8, Praha 1
Tel.: + 420 224 810 809, + 420 725 015 374
E-mail: iveta.cerna@stance.cz
Aramark_tymAramark_04Aramark_01Aramark_02Aramark_03
ARAMARK, s. r. o. Tiskové středisko:
Současní klienti Bývalí klienti
Zobrazit další